Belépés
Gyömbérlikőr
... kerülnek a cukrok, a tisztított, vékonyra szeletelt gyömbér, a felhasított vaníliarúd és a kardamom (amit mozsárban előtte megroppantok). A lábast tűzre teszem, a fűszeres-cukros levet felforralom és mérsékelt tűzön gyöngyöztetve 15-20 percig főzöm. A tüzet elzárva hagyom kihűlni a szirupot.
Eközben a narancs reszelt héját, a konyakot és a vodkát egy (befőttes) üvegbe teszem....
2016-01-10 07:58:57
narancsos gyömbéres pulykamell
... húst melegen tartom.
A vajas pecsenyeléhez öntöm a narancsos-fűszeres tejszínt és állandó keverés közben jól összeforralom.
Ezután visszateszem a mártásba a húst és ismét felforralom.
Szerecsendióval ízesített burgonyalángos a hozzáillő köret.

...
2015-12-07 18:56:11
Karácsonyra
... Az átsült húst melegen tartom. A vajas pecsenyeléhez öntöm a narancsos-fűszeres tejszínt és állandó keverés közben jól összeforralom. Ezután visszateszem a mártásba a húst és ismét felforralom. Szerecsendióval ízesített burgonyalángos a hozzáillő köret.




Karácsonyi borkrém leves

4 személyre:Hozzávalók: 8 dl Tokaji szamorodni (édes) bor, 3 toj...
2015-10-14 11:03:16
Karácsonyra
... Az átsült húst melegen tartom. A vajas pecsenyeléhez öntöm a narancsos-fűszeres tejszínt és állandó keverés közben jól összeforralom. Ezután visszateszem a mártásba a húst és ismét felforralom. Szerecsendióval ízesített burgonyalángos a hozzáillő köret.




Karácsonyi borkrém leves

4 személyre:Hozzávalók: 8 dl Tokaji szamorodni (édes) bor, 3 toj...
2015-10-14 11:00:58
Citruslekvárok, avagy gasztroajándékok a tél gyümölcseiből
... kiszedem, és egy tüllzacskóba teszem. A citromszeleteket és a fűszerlabdát egy lábasba teszem, ráöntöm a cukrot, majd annyi vizet adok hozzá, ami épp ellepi. Sűrű kavargatások mellett felforralom, majd egészen kis lángon főzöm egy bő órán át. A végén a tüllzacskót kiszedem, majd a lekvárt alaposan kimosott üvegekbe töltöm, és száraz dunsztban hagyom 1-2 napig.

...
2015-04-25 22:37:21
csokis-narancsos pite
... nagyra kinyújtom mindet, és megsütöm a tepsi hátán , 180 fokon kb : 5 - 6 perc .
hagyom kihülni , addig elkészitem a krémet .

a krémhez a tejből kiveszek 3 dl a többit felforralom ,
a 3 dl tejbe belekeverem a pudingport, cukrot, keményitőt , majd a felforrt tejhez keverem óvatosan , sürüre fözöm , majd hozzáadom a vajat s elkeverem jól, hagyom kissé hüln...
2014-03-07 14:32:09
Finom süti recept
... kb: 3 perc alatt mártás süsüre fözöm.
ezt is hagyom kihülni.

kandirozott narancshéjhoz:
2 narancs
50 g víz
50 gramm cukor

a vizet és a cukrot felforralom , 3-4 percig fözöm.
a nagyon vékonyra szeletelt narancsot belerakom a szirupba és benne is hagyom .
amikor a szirup már hideg, akkor a narancs szeleteket kiveszem és itatosra ra...
2014-03-06 09:43:53
Citruslekvárok, avagy gasztroajándékok a tél gyümölcseiből
... kiszedem, és egy tüllzacskóba teszem. A citromszeleteket és a fűszerlabdát egy lábasba teszem, ráöntöm a cukrot, majd annyi vizet adok hozzá, ami épp ellepi. Sűrű kavargatások mellett felforralom, majd egészen kis lángon főzöm egy bő órán át. A végén a tüllzacskót kiszedem, majd a lekvárt alaposan kimosott üvegekbe töltöm, és száraz dunsztban hagyom 1-2 napig.

...
2013-12-27 23:54:32
narancsos őszis chutney
... .
hozzáadom a őszibarackot, cukort, hagymát, fokhagymát, pirospaprikát , mazsolát, mustármagot , sót, szegfűszeget, fahéjat, cur...
2013-08-28 11:45:15
narancsos répás lekvár!
... sárgarépa
300 g cukor
1 / 2 teáskanál őrölt gyömbér vagy fahéj


a narancsot alaposan megmosom , a héját levágom ,a levét kifacsarom .
a levet a héjjal együtt felforralom ,fözöm kb : 15 percig.
a sárgarépát lereszelem és a fűszekkel a léhez keverem .
15-20 percig fözöm igy.
kimosott üvegekbe töltöm , lekötöm , helyére teszem....
2013-02-06 10:20:15
1 2 3 4 
Címkék: felhasított vaníliarúd, lábast tűzre, fűszeres-cukros levet, tüzet elzárva, narancs reszelt, vajas pecsenyeléhez, hozzáillő köret, átsült húst, tüllzacskóba teszem, lábasba teszem, tüllzacskót kiszedem, lekvárt alaposan, tepsi hátán, tejből kiveszek, többit felforralom, felforrt tejhez, cukrot felforralom, nagyon vékonyra, narancs szeleteket, narancsot alaposan, héját levágom, levét kifacsarom, héjjal együtt, sárgarépát lereszelem, léhez keverem, citromszeleteket, gasztroajándékok, szerecsendióval, burgonyalángos, citruslekvárok, pecsenyeléhez, pirospaprikát, összeforralom, gyümölcseiből, narancshéjhoz, gyöngyöztetve, tüllzacskóba, őszibarackot, szegfűszeget, visszateszem, kavargatások, megroppantok, fűszerlabdát, gyömbérlikőr, felforralom, tüllzacskót, kandirozott, mustármagot, karácsonyra, belekeverem, hhzqgqqcuyc, felhasított, aaaaaaaarji, keményitőt, fokhagymát, pulykamell, kifacsarom, hozzávalók, pudingport, karácsonyi, elkészitem, sárgarépát, szamorodni, lereszelem, vaníliarúd, tisztított, szeleteket, ízesített,
© 2013 TVN.HU Kft.