|
|
|
... kerülnek a cukrok, a tisztított, vékonyra szeletelt gyömbér, a felhasított vaníliarúd és a kardamom (amit mozsárban előtte megroppantok). A lábast tűzre teszem, a fűszeres-cukros levet felforralom és mérsékelt tűzön gyöngyöztetve 15-20 percig főzöm. A tüzet elzárva hagyom kihűlni a szirupot.
Eközben a narancs reszelt héját, a konyakot és a vodkát egy (befőttes) üvegbe teszem.... |
2016-01-10 07:58:57 |
|
|
|
|
|
|
... húst melegen tartom.
A vajas pecsenyeléhez öntöm a narancsos-fűszeres tejszínt és állandó keverés közben jól összeforralom.
Ezután visszateszem a mártásba a húst és ismét felforralom.
Szerecsendióval ízesített burgonyalángos a hozzáillő köret.
... |
|
2015-12-07 18:56:11 |
|
|
|
|
|
|
... Az átsült húst melegen tartom. A vajas pecsenyeléhez öntöm a narancsos-fűszeres tejszínt és állandó keverés közben jól összeforralom. Ezután visszateszem a mártásba a húst és ismét felforralom. Szerecsendióval ízesített burgonyalángos a hozzáillő köret.
Karácsonyi borkrém leves
4 személyre:Hozzávalók: 8 dl Tokaji szamorodni (édes) bor, 3 toj... |
2015-10-14 11:03:16 |
|
|
|
|
|
|
... Az átsült húst melegen tartom. A vajas pecsenyeléhez öntöm a narancsos-fűszeres tejszínt és állandó keverés közben jól összeforralom. Ezután visszateszem a mártásba a húst és ismét felforralom. Szerecsendióval ízesített burgonyalángos a hozzáillő köret.
Karácsonyi borkrém leves
4 személyre:Hozzávalók: 8 dl Tokaji szamorodni (édes) bor, 3 toj... |
|
2015-10-14 11:00:58 |
|
|
|
|
|
|
... kiszedem, és egy tüllzacskóba teszem. A citromszeleteket és a fűszerlabdát egy lábasba teszem, ráöntöm a cukrot, majd annyi vizet adok hozzá, ami épp ellepi. Sűrű kavargatások mellett felforralom, majd egészen kis lángon főzöm egy bő órán át. A végén a tüllzacskót kiszedem, majd a lekvárt alaposan kimosott üvegekbe töltöm, és száraz dunsztban hagyom 1-2 napig.
... |
|
2015-04-25 22:37:21 |
|
|
|
|
|
|
... nagyra kinyújtom mindet, és megsütöm a tepsi hátán , 180 fokon kb : 5 - 6 perc .
hagyom kihülni , addig elkészitem a krémet .
a krémhez a tejből kiveszek 3 dl a többit felforralom ,
a 3 dl tejbe belekeverem a pudingport, cukrot, keményitőt , majd a felforrt tejhez keverem óvatosan , sürüre fözöm , majd hozzáadom a vajat s elkeverem jól, hagyom kissé hüln... |
2014-03-07 14:32:09 |
|
|
|
|
|
|
... kb: 3 perc alatt mártás süsüre fözöm.
ezt is hagyom kihülni.
kandirozott narancshéjhoz:
2 narancs
50 g víz
50 gramm cukor
a vizet és a cukrot felforralom , 3-4 percig fözöm.
a nagyon vékonyra szeletelt narancsot belerakom a szirupba és benne is hagyom .
amikor a szirup már hideg, akkor a narancs szeleteket kiveszem és itatosra ra... |
2014-03-06 09:43:53 |
|
|
|
|
|
|
... kiszedem, és egy tüllzacskóba teszem. A citromszeleteket és a fűszerlabdát egy lábasba teszem, ráöntöm a cukrot, majd annyi vizet adok hozzá, ami épp ellepi. Sűrű kavargatások mellett felforralom, majd egészen kis lángon főzöm egy bő órán át. A végén a tüllzacskót kiszedem, majd a lekvárt alaposan kimosott üvegekbe töltöm, és száraz dunsztban hagyom 1-2 napig.
... |
2013-12-27 23:54:32 |
|
|
|
|
|
|
... .
hozzáadom a őszibarackot, cukort, hagymát, fokhagymát, pirospaprikát , mazsolát, mustármagot , sót, szegfűszeget, fahéjat, cur... |
2013-08-28 11:45:15 |
|
|
|
|
|
|
... sárgarépa
300 g cukor
1 / 2 teáskanál őrölt gyömbér vagy fahéj
a narancsot alaposan megmosom , a héját levágom ,a levét kifacsarom .
a levet a héjjal együtt felforralom ,fözöm kb : 15 percig.
a sárgarépát lereszelem és a fűszekkel a léhez keverem .
15-20 percig fözöm igy.
kimosott üvegekbe töltöm , lekötöm , helyére teszem.... |
2013-02-06 10:20:15 |
|
|
|
|